Carwash utökar med ny biltvätt på Sävelund

Efter några års framgångsrik drift av vår biltvätt på Ängabo har Carwash nu öppnat ytterligare en biltvätt i Alingsås. Du finner vår senaste självtvättsanläggning på Pumpgatan 1 på Sävelund, strategiskt belägen mellan ABB Kabeldon och Vänersborgsvägen. Även den nya tvätten erbjuder det allra senaste när det gäller miljövänlig biltvätt.

Varmt välkommen till Carwash! 

Kommunen rekommenderar biltvättanläggning

Varje år hamnar stora månader olja, tungmetaller och andra föroreningar i naturen eftersom många tvättar sin bil på gatan. Genom att istället tvätta din bil i en biltvättanläggning kan du enkelt göra en stor insats för miljön. Tvätta aldrig bilen på gatan, garageuppfarten eller annan asfalterad mark. Risken är då stor att det smutsiga tvättvattnet via dagvattenbrunnar rinner orenat ut i sjöar och vattendrag. I Alingsås går vattnet ofta till Lillån, Säveån eller direkt till Mjörn. 

Det bästa alternativet är att tvätta din bil i en biltvättanläggning såsom en gör-det-själv-tvätt. Här finns oljeavskiljare och ytterligare ett reningssteg för att rena det förorenade vattnet. Vattnet leds därefter till det kommunala reningsverket som renar vattnet ytterligare innan det släpps ut i till exempel Mjörn.

Välj en biltvätt med miljövänliga bilvårdsprodukter – välj Carwash biltvätt i Alingsås.

https://www.alingsas.se/bygga-bo-och-miljo/kemikalier/biltvatt

 

Senaste nytt:

Kontakta oss

0725-61 95 00

Besöksadresser:

Carwash Ängabo
Odengatan 2, 441 51 Alingsås

Carwash Sävelund
Pumpgatan 1, 441 38 Alingsås

kontakta oss

Hitta till oss – vi finns på Ängabo och Sävelund